Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си поплача...!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да ти кажа в случая няма значение дали ще е КАстрол или Селения, защото дори да е Селения то ще е от най-евтинджоските турски селении...Пак няма да има нищо общо с гръцката примерно...За това както всички се ориентират да ходите в ММ в Гърция...И маслото, масло и филтрите, филтри и обслужването на ниво
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
      Да ти кажа в случая няма значение дали ще е КАстрол или Селения, защото дори да е Селения то ще е от най-евтинджоските турски селении...Пак няма да има нищо общо с гръцката примерно...За това както всички се ориентират да ходите в ММ в Гърция...И маслото, масло и филтрите, филтри и обслужването на ниво
      Ти беше ли там да видиш какво масло слагат?
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

A ти колко разбираш от нещо че реши че гърците са некви мегаразбирачи... или те са винаги по-по-най....
        желаяти освен кола от Гърция и жена да си вземеш от там щото и жените им хубави....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
          A ти колко разбираш от нещо че реши че гърците са некви мегаразбирачи... или те са винаги по-по-най....
          желаяти освен кола от Гърция и жена да си вземеш от там щото и жените им хубави....
          Абе да ти кажа съм виждал хубави гъркини Ако попадне на такава, ще му завиждам и аз
          Иначе 99,99% са ужасни
          sigpic

Comment

Вие нещо май много гладни станахте...кво тръгнахте да ме ядете???

Не съм бил в Гърция да кажа какво масло слагат...Но предполагам е по-хубаво от нашето...А дори да е на същото ниво, щом обслужването си заслужава си струва ходенето...Не го коментирам това... Просто се ориентирах по мненията на колегите, които са били там И определено повече вярвам на гърците, отколкото на българите при този тип продукция..

А за Б-я е ясна ситуацията и го казах по-горе...

Благодаря за пожеланияте Нео...
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Аве да ви кажа, баш баш маслото е от значение.EDC определя момента на чистене на DPF според: деградацията на маслото и данните от дефиринциращият датчик който е поставен пред и зад DPF. В Италия е предвидено това чистене да става средно на около 30000 км. В България тази работа съм я виждал още и на 12000.За това можете да благодарите на бензиностанциите.
              Чистенето на този филтър става най-често изван града , за този процес е нужно автомобилът да е над 60 км/ч , равномерна газ извесно време да не се превключват скорости.
              Това най-вероятно е бил проблемът на колегата , просто е прекъснал процеса като е натиснал съединител или нещо такова.

Comment

Незнам какво определя и как определя времето на чистенето- моите наблюдения са следните, вече няколко пъти писах.
                На всеки , примерно 450 км. моята кола се "самопочиства", карам само (последните 4000 км) дизел от Лукойл Экто, Евро 4 (5). Основно градско и зареждам само на две бензиностанции, за които гарантирано знам, че са на Лукойл и откъде е нафтата.
                Колата е на 8500 км, масло още не съм сменял. И какво значи това, както пише колегата от предният пост, че маслото вече е деградирало или че е лоша нафтата?
                Не споря с никой, просто описвам наблюденията си.
                Освен това - няколко пъти процеса на очистване си настъпваше при стоене в задръствания, т.е. скорост на движение, като такава вообще я няма.
                Last edited by OgyG; d.m.y г., 23:15.
                Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                  Незнам какво определя и как определя времето на чистенето- моите наблюдения са следните, вече няколко пъти писах.
                  На всеки , примерно 450 км. моята кола се "самопочиства", карам само (последните 4000 км) дизел от Лукойл Экто, Евро 4 (5). Основно градско и зареждам само на две бензиностанции, за които гарантирано знам, че са на Лукойл и откъде е нафтата.
                  Колата е на 8500 км, масло още не съм сменял. И какво значи това, както пише колегата от предният пост, че маслото вече е деградирало или че е лоша нафтата?
                  Не споря с никой, просто описвам наблюденията си.
                  Освен това - няколко пъти процеса на очистване си настъпваше при стоене в задръствания, т.е. скорост на движение, като такава вообще я няма.

Точно така е
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Точно така е
                    Колега, извинявай, не разбрах кое е "точно така".

Comment

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                      Колега, извинявай, не разбрах кое е "точно така".
                      Наблюденията ти са верни и съвпадат с реалната ситуация която се случва с колата ти Сега разбра ли?
                      sigpic

Comment

EDC следи износеноста на маслото и от там разбира ,с каква нафта е карана ,колко си и настъпвал педала т.е. колко сажди от горенето на нафтата са попаднали в маслото и колко се е пънал мотора та го е износил.От там тя разбира колко сажди има в DPF.И другото е дефиринциращият датчик, който представлява един датчик за налягане.Поставен е пред и зад DPF ,когато разликата в наляганията стане 180-200 mbar , дава сигнал.Централата на двигателя вече взима решение предвит обстоятелствата и започва да чисти.
                        Надявам се сега да съм го написал по ясно.
                        450км , АБСУРД!!! Не е възможно.Нещо друго се случва.Тези мотори по принцип праят бая магарии с електрониката.На някои се налагаше даже да ги преинсталирват наново.
                        Какъв е смисъла да чисти в града ,събирала събирала и БУМ на пътя,нали това е идеята тази работа да става навънка.

Comment

Изобщо си нямам понятие какъв е смисалът да "чисти" в града - просто примерно на всеки 450 км съм забелязал,че стрелката на датчика на турбото без да давам газ - се вдига почти на едно деление и така накъде около 5 мин. Първият път когато го забелязах, причината беше че много силно почна да дими. Като смених дизела на друг, вече като си прави "нещото" колата не дими.
                          Като си дойда лятото в БГ ще си "сложа чип" при KGB и се надявам той да ми каже какво е състоянието на колата ми.

Comment

има и други марки масла,колега.Освен,когато колата е в гаранция.Извън темата-един приятел си взе преди две години Форд Фокус за такси и ония от Мото Пфое му казали,че гаранционно маслото се сменяло на 20000км.Оня им каза да си набутат в гъза гаранцията,на момента смени маслото с някакво английско Морис 5/40 като го сменяше на 12000,форда вече е на над 300000км и няма ядове никакви.А пък относно филтрите-и тук филтрите са си филтри,с малки изключения.
                            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                            X